SET BERSALIN AURA INNER

KHAS UNTUK BAKAL IBU

Due date dah dekat?..

Set bersalin dah sedia ke?..

Orang-orang tua selalu berpesan supaya berpantang dengan cara yang betul. Jangan main hentam je..

Badan kena jaga supaya pulih semula, nak pakai lama kata mereka.

Jangan menyesal kemudian hari!..

screen-15.25.01[19.04.2016]

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Saya Siti Fazelah Md Tadjudin, pengasas rangkaian produk perbidanan Aura Inner. Biasanya dikenali sebagai Kak Ilah.

Kak Ilah ibu kepada 4 orang anak dan berpengalaman dalam menghasilkan produk perbidanan lebih dari 9 tahun dengan

mengunakan ilmu perbidanan Melayu warisan turun temurun. 

Berpantang?.. Perlu ke??..

Jangan menyesal dikemudian hari!!.. Itulah kata-kata yang perlu disemat dalam dada bakal mommy sekalian.

Tubuh badan seseorang wanita akan berubah dalaman dan luarannya selepas melahirkan.

Jadi berpantang dengan cara yang betul adalah cara untuk meminimakan perubahan tersebut.

Tapi sebelum berpantang, mommy  kena la buat persediaan, mental & fizikal.

Pertama sekali, untuk persediaan mental mommy kena cari maklumat sebanyak mungkin pasal berpantang dan penjagaan baby.

Manakala dari segi fizikal pulak, mommy mesti sediakan kelengkapan berpantang selengkapnya. Salah satu daripadanya tentulah set bersalin kan?..

Banyak sangat set bersalin kat pasaran, macammana nak  pilih set berpantang terbaik dan  paling bersesuaian?.

Yang penting, rugikan kalau beli set bersalin mahal-mahal tapi tak guna kesemuanya. Betul ke betul?..

 

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pelanggan kami yang sebenar. 

 

Jadi macam mana?

Jika mommy yang masih mencari-cari set bersalin terbaik atau produk berpantang, Kak Ilah ingin memperkenalkan mommy

set bersalin yang MUDAH, PRAKTIKAL, SELAMAT dan BERKESAN

*******************************************************************

 

SET BERSALIN 

AURA INNER

 

Nak tahu lebih lanjut?..

Jom baca Q & A ni!!

 

Q&A2

Kenapa saya perlu memilih set bersalin  Aura Inner?

Set Bersalin Aura Inner ini akan memenuhi keperluan berpantang mommy. Kandungan setiap item yang ada dalam set bersalin ni dijamin dapat memenuhi setiap “AMALAN UTAMA” dalam berpantang iaitu:

images (1)Mandi herba

Mandi herba lepas bersalin dimulakan seawal dari hari pertama berpantang untuk menyegarkan semula tubuh badan. Herba Mandian Aura, disediakan daripada dedaun herba warisan perbidanan melayu dan dipek dalam bentuk uncang teh jumbo untuk memudahkan mommy untuk berpantang. Dengan itu, mandi lepas bersalin akan jadi lebih mudah dan sangat praktikal..

images (1)Bertungku

Bertungku antara amalan utama yang mesti dilakukan semasa berpantang. Amalan bertungku menggunakan tungku bersalin & berdiang antara rahsia orang tua dulu2 mengekalkan “ketahanan badan” mereka. Set Bersalin Aura mempunyai tungku besi yang didatangkan bersama sarung herba. Jadi tak perlu lagi mencari daun lapik tungku besi. Paling penting ianya memudahkan..

Sebagai tambahan tungku herba pula memudahkan mommy yg bersalin secara czer untuk bertungku sebelum jahitan luka benar2 sembuh.

images (1)Mengurut

Proses mengurut biasa dilakukan selama 3 hari berturut2. Proses ini dilakukan oleh bidan atau orang yang berpengalaman mengurut bersalin. Minyak Herba Aura dengan bau aromaterapi sangat elok digunakan untuk berurut. Tubuh akan berasa nyaman dengan sensasi panas berangin jika berurut dengan minyak ini. Herba didalam minyak ini akan memberi banyak khasiat untuk bantu pulihkan urat saraf yang banyak rosak masa proses kelahiran.

images (1)Berbengkung

Masa berpantang kenalah pakai bengkung kalau nak kembali ke bentuk badan asal lepas bersalin. Bengkung Tradisional Aura adalah bengkung bersalin yang mempunyai zip bagi memudahkan ibu ke tandas. Ia juga mempunyai 2 bahagian tali untuk memudahkan kemaskan semula ikatan bengkung.

images (1) Memakai Pilis

Pernah tak tgk org berpantang tempek herba kat dahi? kalau mommy2 nak tau, tu la herba pilis. Diguna untuk hilangkan rasa pening dan sakit kepala.. cegah rabun mata pada usia tua.. serta kurangkan rasa mengantuk dan letih. Mommy boleh guna MINYAK HERBA PILIS bila nak berpilis nanti…Special Kak Ilah innovatekan untuk mommy2 sume tau.. sbb ramai yg merungut comot bila pilis tradisional kering.. 

images (1)Bertangas

Proses bertangas adalah proses mengewapkan ‘miss V'. Biasanya dilakukan bermula hari ke 20 berpantang atau setelah darah nifas mulai mengering. Herba seperti manjakani, kacip Fatimah dan rempah ratus terpilih dalam Herba Tangas Aura akan membantu memulihkan, merapat serta menguatkan kembali otot peranakan.

images (1)Ambil Herba

Herba seperti jamu atau akar kayu sgt digalakkan pengambilannya bg memulihkan tenaga dalaman Mommy. Namun jika herba atau jamu terlalu bersifat panas menyebabkan ramai ibu yg menyusu baby dalam pantang terpaksa hentikan pengambilannya.

Dalam pakej set bersalin Aura Inner, kami menyediakan Herba Nenas Batu utk membantu mengecutkan peranakan ibu selepas bersalin.

Selain khasiatnya, nenas batu dipilih kerana ianya tahan lama, murah dan menjimatkan. Paling penting Mommy boleh amalkannya walaupun dlm tempoh susukan baby - sifatnya kurang panas berbanding jamu.

Q&A2

Saya kurang pasti apa yang perlu dilakukan semasa berpantang, apa yang perlu saya laukukan untuk berpantang dengan betul?

Terdapat 7 prakstis atau amalan utama yang perlu dilakukan semasa dalam tempoh 44 hari berpantang. Anda boleh merujuk kepada jadual (Kalendar Berpantang) untuk setiap amalan yang perlu dilakukan mengikut hari.

 

 

Q&A2

Apakan fungsi dan kegunaan setiap produk yang ada dalam setiap pakej Set Bersalin Aura?

 

 

Q&A2

Apa yang ada dalam SET BERSALIN Aura Inner dan berapakah harganya?

Set Bersalin Aura Inner didatangkan dengan 4 pilihan pakej set bagi memudahkan mommy buat pilihan mengikut kesesuaian, bajet dan keperluan. 4 pakej yg disediakan adalah: > PAKEJ PRIMULA (SET LENGKAP- CZER)
Kandungan:
1. 1 pcs Tungku Besi (2kg) RM45
2. 1 helai Sarung Tungku Besi RM45
3. 1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g setiap pek) RM35.90
4. Minyak Herba Aura (100ml) RM35.90
5. Minyak Pilis Aura (50ml) RM23.90
6. Aura Feminin Wash (100ml) RM35.90
7. 1 helai Bengkung Peramping Aura RM75.00
8. Gel Bara Aura (100ml) RM50.00
9. Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g setiap pek) RM25.90
10. 1 pcs Tungku Herba Aura RM49.90
11. 1 pcs Sabun Herba Aura RM15.90
12. 3 pcs Herba Nenas Batu RM15.90

HARGA ASAL: RM454.00
HARGA PROMOSI: RM409.00

****************

> PAKEJ AZALEA (SET LENGKAP - NORMAL)
Kandungan:
1. 1 pcs Tungku Besi (2kg) RM45.00
2. 1 helai Sarung Tungku Besi RM45.00
3. 1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g per pek) RM35.90
4. Minyak Herba Aura (100ml) RM35.90
5. Minyak Pilis Aura (50ml) RM23.90
6. Aura Feminin Wash (100ml) RM35.90
7. 1 helai Bengkung Peramping Aura RM75.00
8. Gel Bara Aura (100ml) RM50.00
9. Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g per pek) RM25.90
10. 3 pcs Herba Nenas Batu RM15.90 HARGA ASAL: RM388.00
HARGA PROMOSI: RM347.00

****************

> PAKEJ VIOLA (SET NORMAL)


Kandungan:
1. 1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g per pek) RM35.90
2. Minyak Herba Aura (100ml) RM35.90
3. Minyak Pilis Aura (50ml) RM23.90
4. Aura Feminin Wash (100ml) RM35.90
5. 1 helai Bengkung Peramping Aura RM75.00
6. Gel Bara Aura (100ml) RM50.00
7. Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g per pek) RM25.90
7. 3 pcs Herba Nenas Batu RM15.90 HARGA: RM298.00
HARGA PROMOSI: RM265.00

****************

> PAKEJ HANA
Kandungan:
1. 1 kotak Herba Mandian Aura (3 pek/50g per pek) RM35.90
2. Minyak Herba Aura (100ml) RM35.90
3. Minyak Pilis Aura (50ml) RM23.90
4. Aura Feminin Wash (100ml) RM35.90
5. Herba Tangas Aura (6 pek/ 5g per pek) RM25.90
6. 3 pcs Herba Nenas Batu RM15.90 HARGA ASAL: RM173.00
HARGA PROMOSI: RM160.00

****************        

Q&A2

Boleh ke guna set bersalin Aura Inner ni kalau bersalin secara czer?

 

Sudah tentu boleh.. Berpantang czer sama juga mcm bersalin normal..
Org selalu ingat kalu czer dah xboleh amal pantang tradisional.. salah tanggapan tu..
Cuma ada praktis pantang tertentu yg kena tunggu bg jahitan pulih dulu

Contohnya berbengkung. Boleh start pakai bila jahitan dah sembuh. Cuma jgn pakai terlalu ketat dulu.. pakai bengkung ikut selesa badan.. kita boleh rasa kat bahagian perut tu kalau bengkung terlalu ketat dan sakit kat situ..

Pasal bertungku pulak, kena bertungku juga walaupun czer.
Mommy boleh bertungku kat bhgian lain dulu sebelum jahitan perut tu betul2 sembuh.. Boleh tungku kat belakang badan, punggung, paha, betis & tapak kaki...

Mengurut berpantang pun boleh dibuat bila jahitan dah betul2 sembuh.. praktis ni kene make sure jahitan luar dan dalam perut pulih sepenuhnya.. kena mengurut jugak walaupun sekali.. takpe boleh buat walaupun dah habis pantang 44 hari

Praktis yg lain mcm mandi herba, bertangas, berpilis, pakai stokin dan jaga makan semuanya sama cam pantang normal.
Jadi tak kira bersalin secara czer atau normal tetap juga kena berpantang.. So takde alasan ya utk tak berpantang dgn sempurna.

 

Q&A2

Bagaimana jika saya telah mempunyai beberapa barangan berpantang anak terdahulu dan masih boleh digunakan?

Jangan risau, adalah menjadi prinsip kami untuk MEMBANTU mommy2 MEMBUAT KEPUTUSAN bagi memilih set bersalin yang bagus atau produk luaran yang betul-betul PERLU untuk MELENGKAPKAN sesi berpantang.

Setelah sesi konsultasi dibuat, mommy hanya perlu memilih produk yang dirasakan benar-benar perlu sahaja.

So mommy TAK RUGI, kami pun happy dapat BANTU mommy semua.

 

 

 

Jadi dah dapat gambaran bagaimana Kak Ilah dan Aura Inner boleh membantu mommy kan?..

Aura Inner???..

siapa kami 2

 

Aura Inner Marketing (AS 0299769-H) adalah syarikat pengeluar produk tradisional dan perbidanan berasaskan herba

semulajadi. Ianya ditubuhkan sejak tahun 2007 dan beroperasi secara sambilan di rumah, kini menjalankan perniagaan sepenuh masa

dan beroperasi di Bengkel Industri Keda Gurun.

 

Produk-produk yang dihasilkan adalah formulasi warisan perbidanan melayu turun temurun. Kami hanya menggunakan sumber

semulajadi tanpa bahan kimia terlarang serta sangat sesuai digunakan untuk penjagaan kesihatan semasa berpantang

Kami di Aura Inner akan membantu mommy untuk alami kebaikan daripada warisan ini. 

logo syarikat

 

Ciri-Ciri Khas Produk Aura Inner

************************************

download (2)

Herba Semulajadi

Produk dihasilkan dari herba semulajadi 

download (3)

Kemestian Dalam Berpantang

Item dalam set membantu melengkapkan sesi berpantang

 

images (4)

Produk Tradisi

Formulasi warisan perbidanan melayu asli

images (1)

Kualiti Dijamin

Kami mementingkan ketelitian, mutu dan kualiti dalam penghasilan produk

Hanya yang terbaik dari Aura Inner

images (2)

Praktikal & Mudah Digunakan

Sesi berpantang anda akan menjadi lebih mudah

dengan penggunaan produk

images (3)

Harga Mampu Milik

Dapatkan produk kami dengan harga serendah RM 15.90

Testimoni Pelanggan:

 

 

whatsapp-image-2016-10-10-at-10-33-54-am

Pn Najiha Mohsin, Melaka

"Set Bersalin Aura Inner ni best.. senang n simple dan yg penting set2 die blh pilih ikut keperluan kita.. haruman die pun sedap je.. pilis da siap dalam botol.. sapu je kat kepala.. klu yg serbuk kite kne bancuh dan comot bila dah kering. 

Harga set ni mmg berpatutan. Sy siap promote kat kwn2 mana yg nak berkualiti n save budget.."

 

img_20160312_185309-2

Puan Zaharah, Lecturer Unisza Kuala Terengganu (012-9095749)

Dah lama jadi pelanggan setia Aura Inner, mula beli mandian herba Aura Inner utk ibu mertua yg terkena stok, lepas dr tu beli sendiri utk kegunaan berpantang. Kini sy jual menjual secara sambilan produk keluaran Aura Inner..

 

 

set pantang lengkap

puas-hati

senang & simple

set pilihan

berbaloi beli

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil adalah berbeza bagi setiap idividu.

 

Lebih banyak testimoni di https://goo.gl/k3X8hL

 

 

 

******************************************

Bersalin bukannya selalu, jangan abaikan kecantikan, kesihatan & kesejahteraan dirimu..

Jangan berkira dengan diri sendiri??

 

download (5)

 

Kosultansi Percuma dalam memilih produk yang bersesuaian, hubungi

Kak Ilah : 0174914601

@

Syuhada : 0195515163

@

Awatif : 0134421123

 

 

p/s: Jangan lupa follow BLOG kami untuk maklumat mengenai perbidanan melayu ya.. 🙂  

 


Disclaimer: Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan pada produk. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada pengguna di atas penggunaan produk ini.