Mandian Herba Selepas Bersalin

Posted on Posted in Uncategorized

MANDIAN HERBA BUKAN SEKADAR MANDIAN BIASA

Mandi herba merupakan amalan tradisional semasa berpantang, bertujuan untuk pulihkan dan segarkan ibu lepas bersalin.

Mandi tidak boleh terlalu kerap semasa berpantang. Oleh itu sangat disarankan untuk mandi menggunakan air rebusan dedaun herba atau akar/kulit kayu.

Setelah selesai bertungku dan berurut, lebih elok mandi gunakan air rebusan daun herba daripada air biasa, kerana setiap daun yang digunakan mempunyai khasiat tersendiri.

Tahu tak kenapa org2 tua jadikan mandi herba sebagai salah satu amalan utama dalam berpantang???Ini adalah kerana amalan mandi herba dpt mamberi kebaikan kepada ibu lepas bersalin.

Antaranya adalah;

✔ Mengendurkan urat saraf ibu selepas bersalin

✔ Mengembalikan kesegaran badan

✔ Melancarkan peredaran darah

✔ Membuang angin dalam badan

✔ Sebagai aromaterapi untuk mengurangkan stress ibu

 

TEMPOH MANDI

Sangat digalakkan untuk mandi herba sepanjang tempoh berpantang atau sekurang-kurangnya mandilah selama dua minggu.

Jika sukar perolehi daun herba, si ibu boleh amalkan mandi herba disebelah pagi dan mandi air suam disebelah petang.

 

HERBA MANDIAN AURA

Antara produk terlaris bagi Aura Inner adalah HERBA MANDIAN AURA. Ramai dah ibu berpantang kat luar sana yang dah guna mandian herba keluaran Aura Inner ni sejak 2007 lagi

.

“ Best sgt guna mandian herba aura ni, rasa segar je lepas mandi.. yg penting mak mertua sy xperlu nak susah2 cari daun lagi..”

Puan Nani, Pasir Gudang

 

“ Masa pantang kali kedua, saya berpantang di Shah Alam, memang susah nak cari daun herba. Saya terbaca mengenai Herba Mandian Aura di majaha Pa&Ma. Alhamdullilah, bau aromaterapinya sgt best. Sy rasa ringan dan segar je lepas mandi”

Puan Hani, Teluk Intan

 

 

KENAPA PERLU MILIKI HERBA MANDIAN AURA??

[📌] WARISAN PERBIDANAN MELAYU.

Herba Mandian Aura diformulasi menggunakan dedaun herba mengikut sukatan yang digunakan oleh bidan dulu2

.

[📌] %HERBA SEMULAJADI

Ianya menggunakan 100% dedaun herba asli yg hanya melalui proses pengeringan sahaja

.

[📌] ITEM KEUTAMAAN PRAKTIS BERPANTANG.

Herba Mandian Aura akan lengkapkan amalan berpantang ibu-ibu lepas bersalin

.

[📌] PRAKTIKAL & MUDAH DIGUNAKAN

Dipek dalam pek uncang ‘JUMBO’ memudahkan ibu2 berpantang menggunakannya dengan hanya terus merebus uncang tersebut. Jadi ibu2 tidak perlu mengutip daun2 yg jatuh ke lantai selepas mandi

.

[📌] TELAH DIGUNAKAN OLEH RIBUAN PENGGUNA

Herba Mandian Aura ini telah digunakan oleh ribuan ibu berpantang sejak dilancarkan pada 2007. Malah ramai yg telah “repeat order” kerana puas hati menggunakannya

.

[📌] JAMINAN PUAS HATI

Kami keluarkan sendiri produk Herba Mandian Aura ni sejak 2007. Walaupun ramai juga yg jual herba mandian guna nama Mandian Aura ni, Mandian Herba Aura keluaran Aura Inner ni adalah Mandian Aura yang original!

Jadi, mommy2 sume tak perlu lah risaukan kualitinya kerana kami bg jaminan pemulangan wang sekiranya tak berpuashati dengan produk ni.

HARGA



Tapi Tunggu!!

Kami ada SPECIAL OFFER untuk ANDA!!!

PEMBELIAN 3KOTAK HERBA MANDIAN PADA HARGA RM100 SHJ!

FREE SABUN HERBA AURA BERNILAI RM15.90

+

FREE POSTAGE*

(*Untuk Semenanjung Sahaja)

 

 

Atau Nak Order Melalui Whatsapp??

KLIK Icon Whatsapp dibawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *